Skip to main content

SOVA trainingen : ontwikkelen van sociale en mentale vaardigheden voor kinderen en jongeren ...

 • VEERKRACHT TRAINING

   

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

 • VEERKRACHT TRAINING

Binnen Balbal Vista hebben we al meer dan 20 jaar ervaring met het begeleiden en coachen van kinderen/jongeren. We werken graag vanuit de invalshoek bewegen, spelen en sporten. In dat verband worden uitdagende contexten gecreëerd en leren de kinderen/jongeren al spelend/sportend.

Misschien is onderstaande herkenbaar …

-mijn zoon/dochter is verlegen, hij/zij vindt het moeilijk om vrienden te maken en samen te spelen
-mijn zoon/dochter heeft het moeilijk om voor een grote groep te spreken
-mijn zoon/dochter wordt wel eens gepest of durft wel eens anderen te pesten
-mijn zoon/dochter kan moeilijk om met stress en ervaart soms wel eens faalangst
-mijn zoon/dochter voelt zich vaak onzeker en zit niet goed in zijn/haar vel
-contacten met vrienden en klasgenoten, … lopen stroef en hij/zij kan moeilijk samenwerken
-mijn zoon/dochter weet nog niet hoe hij met zijn boosheid moet omgaan
-mijn zoon/dochter kan geen kritiek verdragen en voelt zich vaak misbegrepen
-mijn zoon/dochter kan moeilijk zijn/haar gevoelens verwoorden
-mijn zoon/dochter laat zich wel eens meeslepen en durft zichzelf niet te zijn
-mijn zoon/dochter komt op voor anderen maar zet zichzelf te vaak buitenspel
-...

Of wil je inzetten op de verdere persoonlijke ontwikkeling van uw zoon/dochter …

-gedachten leren omzetten in krachten 
-grenzen verkennen en verleggen
-excelleren vanuit de eigen identiteit
-sociaal en mentaal ontwikkelen 2.0.
-tools aangereikt krijgen om met stevige voeten in de maatschappij te staan
-de kracht van humor leren kennen
-assertief worden op de juiste manier
-de kracht van taal leren kennen
-...

VRIJBLIJVEND AANMELDEN VOOR EEN SOVA TRAINING KLIK Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door het Balbal Vista concept van spelen, sporten en bewegen kunnen tal van sociale –en mentale vaardigheden en extra tools aangeleerd worden.  We bieden geen therapeutische context en omgeving maar werken enkel vanuit een Balbal Vista spel – en sportcontext waar we al spelend leren.  Plezier hebben terwijl je leert over jezelf en de anderen.  We coachen en sturen graag de kinderen/jongeren op maat.  Het is steeds leren zoeken naar een gezond evenwicht tussen zelfzorg en zorg voor de ander.  De aangereikte vaardigheden en tools binnen het Balbal Vista concept zorgen er voor dat het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van het kind/de jongere groeit.  Anderzijds leren de deelnemers ook de ander zien en leren ze op een positieve manier verbinden met de ander en dit met behoud van de eigenheid.  Tenslotte leren deelnemers ook de processen en de kracht van een groep kennen waarin ze finaal ook zichzelf mogen en kunnen zijn.

 

Hoe wordt er gewerkt tijdens de Veerkracht trainingen ?

Er kan gekozen worden voor groepssessies of individuele sessies.   Er wordt een gezonde combinatie gemaakt tussen actief sporten/bewegen en rust.  We bieden steeds verschillende contexten aan zodat er voor iedereen wel iets bij zit wat bij hem/haar past.  We vliegen door balbal land en werken steeds in korte blokjes. Af en toe landen we op plekjes waar nog nooit iemand is geweest.  We hebben tijdens het spelen en sporten aandacht voor individuele processen maar ook voor groepsprocessen en de kracht van een groep.

We zien niet alleen het kind/de jongere maar hebben ook aandacht voor de ruimere context rond het kind/de jongere.  Zo wordt er bijvoorbeeld ( vrijblijvend ) een gesprek met de ouders gepland.  Na de sessie wordt er steeds teruggekoppeld naar de ouders en worden bevindingen en ervaringen gedeeld.

We proberen ook heel wat momenten en activiteiten te filmen.  Het samen kijken naar beelden van zichzelf en anderen stimuleert en zorgt voor persoonlijke evolutie ( modeling – zelfevaluatie ).  Die beelden worden achteraf ook gedeeld met de ouders.  Dit kan een inspiratiebron zijn om thuis het gesprek aan te knopen en bepaalde gedeelde zaken te benoemen, over te spreken, …   We denken graag met je mee hoe je thuis en op school kunt omgaan met situaties.

Er wordt gewerkt met losse sessies.  We kiezen bewust niet voor een verplicht programma van enkele lessen.  We laten de deelnemers zelf bepalen wanneer en hoe vaak zij een sessie willen volgen

Wat leren we tijdens de Veerkracht trainingen?

*zelfkennis : wat kan ik goed, wat vind ik nog lastig en hoe kan ik mijn obstakels overwinnen
*hoe kom ik over : stevig staan, de ander aankijken, rustig praten, zelfbeheersing, focus op lichaamshouding en uitstraling, …
*Inzicht in gevoelens en gedrag : herkennen van en omgaan met emoties, handig reageren, omgaan met frustraties en teleurstellingen, …
*positief denken : negatieve gedachten en faalangst omzetten in positieve gedachten, relativeren, eigen grenzen verleggen, initiatief nemen,…
*Onspannen en controle : ontspanningsoefeningen, eigen chillplan, focus op de ademhaling, …
*sociale vaardigheden : spreken en vragen stellen, complimenten geven en ontvangen, omgangsvormen en contact leggen met anderen, conflicten oplossen, overleggen en rekening houden met anderen, leren samenwerken, accepteren van regels, de kracht van taal,…
*omgaan met kritiek : opbouwend reageren, de ander feedforward geven
*nee leren zeggen : duidelijk zijn, nee accepteren van de ander
*voor jezelf opkomen : hulp vragen, plagen en pesten, omgaan met pestgedrag, op een goede manier zeggen dat je iets niet leuk vindt (eigen grenzen aangeven en bewaken), omgaan met groepsdruk, voor mijn eigen mening opkomen, voor zichzelf kiezen, …
*situaties handig aanpakken : inzicht in wat gebeurt er, wat denk ik, hoe voel ik me, wat doe ik, wat is het gevolg
*...

Voor wie zijn de Veerkracht trainingen?

Het aanbod is ontwikkeld voor kinderen uit het basisonderwijs ( 1ste tem 6de leerjaar ), maar ook jongeren tot en met 14 jaar zijn welkom.  Anders hanteren we geen specifieke criteria.  Iedereen is welkom. 

Waar gaan de Veerkracht trainingen door ?

De trainingen gaan voornamelijk door op het Balbal Vista domein te Roesbrugge ( Poperinge ).  We hebben er indoor en outdoor spel- en sportruimtes, rust & natuur en we beschikken er over heel wat sport en spelmateriaal.

De trainingen kunnen ook op een zelf gekozen locatie aangeboden - Balbal Vista is steeds bereid om zich te verplaatsen en in overleg een locatie te bepalen.

Daarnaast bieden we onze Veerkrachttrainingen ook op aanvraag aan in scholen.

 

Interesse en meer info nodig ?

Vrijblijvend, ...klik hier of bel 0479/379387 ( Kristof Mortier )

Terug naar over overzicht BBV Plus programma