BALBAL VISTA MEDIA

Hier vind je regelmatig nieuwe artikels, video’s en oefenstof die we op de ruime sociale media vonden en ons tegelijkertijd een inspiratiegevoel gaf.

Werd je zelf geïnspireerd door een filmpje, quote, foto, ... neem dan gerust contact met ons op !

Blijf als coach op de hoogte van nieuwigheden ...

Wil je automatisch op de hoogte gebracht worden van nieuwe info, bijdrages en opleidingen voor trainers, oefenstof, inspiratieverhalen, ... teken dan in.

Een inspiratieverhaal uit de volleybal wereld, ...

Vital Heynen pakte onlangs, als eerste Belgische trainer ooit, een wereldtitel in een olympische teamsport - hij leidde Polen naar WK-goud in het volleybal.  In 2016 gaf hij een volleybalclinic bij KEVOC te Keerbergen over het "Leven en werken als TeamCoach".

We delen hier graag zijn inspirerend verhaal !

Motivatieverhalen voor sportende kinderen en jongeren ...

In de Balbal Vista lessen grijpen we af en toe naar de kunst van het zgn "verhalen".  Verhalen blijven bij kinderen en jongeren hangen, ... beeldmateriaal is een leuke werkvorm om je trainingen wat aangenamer te maken.  Onderstaande verhalen doelen op mentale doelstellingen : wat doe je als het al eens wat minder gaat, initiatief nemen, motivatie en werken voor je doel, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.  Misschien raak je ook geïnspireerd ... of kun je de filmpjes gebruiken om anderen te inspireren.  

"Slim in duel" als antwoord op ...

We horen vaak in evaluatiecontexten dat trainers en ouders spreken van "sterker worden in duel", ... vaak kiest men in jeugdopleidingen ook al eens voor groot en sterk en worden laat-mature spelers aangesproken dat ze harder moeten zijn in duel, ...

Binnen Balbal Vista leren wij onze spelers slim in duel te gaan : tegenstander figuurlijk uitduwen en zo balverlies tegenpartij creëeren maar ook speculeren op slim positie pakken met het oog op de interceptie en de aansluitende snelle omschakeling naar balbezit.

U krijgt hier een oefenvorm ( positiespel ) waarbij de coaching naar het thema  "interceptie" linkt met enkele interessante keypoints die wat ons betreft te weinig benadrukt worden in jeugdvoetballand.

Breedmotorisch ontwikkelen ...

Balbal Vista is dagelijks op zoek naar mensen en zaken die inspireren.  Youtube is wellicht voor velen al een inspiratiebron geweest, ... ook voor Balbal Vista.  In het kader van onze ontwikkelprikkels voor onze jongste kampioenen vinden we bij het Youtube kanaal van Motor Skill Learning heel wat leuk materiaal die jonge kinderen kan aanzetten tot bewegen en sociaal functioneren ( samenwerken, weerbaar zijn, ... ).  De kracht van deze insteek zit vooral in zijn eenvoud en vertrekt bovenal vanuit een voorwerp ( een krant, een plastieken fles, een vliegenmepper, een stoel, een doos, een borstel, een tafel, een vlindernet, een ballon, ... ).  Wat ons betreft een leuke inspiratiebron die we graag met u delen !

Check of abonneer op het Youtube kanaal Motor Skill Learning

© Balbalvista vzw | Design by Web-ITC | Inloggen